scotchbonnet-1-of-5

A Scotch Bonnet chili paprika sokféle néven terjedt el a karibi térségben. Ata rodo –nak hívják a nigériai nyelvvilágban, Guyanában tűzlabdapaprika néven ismerik. A Maldív- szigeteken githeyo mirus-nak, Panamában aji chombo-nak, míg a karib szigetek más részein chachua-nak hívják. Skót sapkásnak hívják, de mint származása mutatja, skót csupán csak a kinézetében van, ugyanis a Tam o’Shanter kalapra hasonlít, amit a skótok hordanak.
Hot-Scotch-Bonnet-Peppers1

Az ízvilága, azon kívül, hogy igen csípős paprikafajta, gyümölcsös, kissé édeskés. Mintha paradicsomot almát, és meggyet kevernénk össze. Hasonlít a habanero-hoz, tehát aki valaha evett habanero-t, annak van fogalma a komplex ízvilágáról.

A Scoville- skálán 100 000 SHU – 400 000 SHU az értéke, ami csak 140-szer erősebb mint a jalapeno paprika. Kedvelik a trópusi éghajlatú helyeket, és elültetésük odakint 8-10 héttel az utolsó fagy után ajánlott. Teleltetésüket odabent a házban vagy üvegházban, stabil hőmérsékleten, és sötét helyen oldjuk meg.
Scotch_bonnet_pepper
Szárítva, és frissen leszedve is kiváló fűszerpaprika. Rengeteg receptben vállal főszerepet. Számtalan csípős szósz alapanyaga. És káprázatos ízvilágának köszönhetően, felhasználása sokszorosan megtéríti az árát.

A Scotch Bannet Chili Paprika Termesztői Készlet megvásárolható az alábbi linken:
http://www.neveldfel.hu/paprikak-112/scotch-bonnet-csipos-chili-keszlet-772