Újabb chilis receptekkel bővíthetjük az otthoni ételkínálatot. Maradva az egyszerűbb elkészítési módú ételeknél, haladván a bonyolultabbak felé. A mai receptünk a Guacamole, ami egy isteni mártogatós, és a spanyol hódítóknak köszönhetjük. Titka nem csak a finom érett chili paprikán múlik, hanem az avokádón is.

guacamole-foto-heroe

Guacamole
– 2 db avokádó
– 1 fej lilahagyma /apróra vágva/
– 1 db paradicsom /apóra vágva, kimagozva/
– 1 db chili /kimagozva, apróra vágva/ vagy Tabasco szósz
– 1 db lime leve
– 2 ek friss koriander, vagy 1 ek szárított koriander
– 3 gerezd zúzott fokhagyma
– só, bors, oregánó

Vágjuk félbe az avokádókat és távolítsuk el a magokat. Kanalazzuk ki a héjából, és egy tálban villa segítségével pürésítsük.
Adjuk hozzá a hagymát, koriandert, lime-ot, sót, borsot és jól keverjük össze.
A chilit vagy Tabasco csak fokozatosan, kóstolgatással adagoljuk.
A paradicsomot a végén adjuk hozzá, és be a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.

Fogyasztható, húsokkal, kenyérre kenve, chips- szel. Fantasztikus kis mártogatós, megéri kipróbálni.

guacamole_2

Nézzen szét, és válogasson a rengeteg növényválasztékból a http://www.neveldfel.hu/ oldalon.