Miután ráuntam a töltött káposztára, és a húslevesre (pedig nem lehet), kicsit eltérő recept után néztem, ami nem olyan megszokott, és nem olyan tömény, és a tavalyról megszedett chili paprikáimból is jócskán maradt, szóval mindenképp valami, keleti pikáns étel, ami nem annyira tömény így az ünnepek után, de mégis elképesztően finom. Kicsit nehéz utána járni a hozzávalóknak, de ilyen félévente egyszer megéri elhozni a konyhánkba Thaiföld ízeit, ha csak nem töltjük ott a telet.
Pár alapanyagot ki lehet hagyni, én kihagytam az osztrigaszószt, és thai chili helyett, Jalapeno-t tettem bele.

kínai_pirított_tészta

Hozzávalók:
40 dkg csirkemell filé
500 g tojásos kínai tészta
2 db sárgarépa
2 közepes fej vöröshagyma
0.5 kis fej káposzta
1.5 ek friss gyömbér
1 db thai chili
2 gerezd fokhagyma
1 ek sűrű osztrigaszósz
6 ek sötét szójaszósz
0.5 dl repceolaj
só ízlés szerint
frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
2 ek napraforgó olaj

kínai_pirított_tészta2

Elkészítés:

A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, és kevés napraforgó olajon süssük mindkét oldalát aranyszínűre. Ezután serpenyővel együtt tegyük 180 C fokos sütőbe 12 percre.
Készítsük elő a zöldségeket. A sárgarépát vágjuk juliennes-re, a hagymát vékonyabb szeletekre, a káposztát pedig csíkokra. A gyömbért hámozzuk meg, majd késsel aprítsuk fel, a chili paprikát pedig karikázzuk. Ha nem szeretnénk túl csípősre, a chili paprikát először vágjuk hosszában félbe, távolítsuk el az erejét, és ezt követően vágjuk csak össze.
Amikor a csirke elkészült, szeleteljük fel vékonyan.
Tegyük fel főni a tésztát. Lobogó sós vízben kb. 2-3 perc alatt elkészül. Szűrjük le, de a főző vizet ne öntsük ki.
Wokban nagy lángon hevítsük fel a repceolajat, majd dobjuk bele a gyömbért, chilit és a zúzott fokhagymát. Gyorsan keverjük, csak pirulniuk kell, nehogy megégjenek. Adjuk hozzá a többi aprított zöldséget is. Pirítsuk 2-3 percig, majd öntsük a wokba az osztriga-, illetve szójaszószt, valamint a tészta főzőlevéből egy keveset, amivel kissé hígítjuk.
Ha összekeveredett a zöldségekkel a szósz, adjuk hozzá a szeletelt csirkét, gyorsan forgassuk össze, végül tegyük a wokba a tésztát is, keverjük össze a szósszal, és rövid ideig pirítsuk. Ilyenkor is folyamatosan  forgatni kell, máskülönben a tészta nem pirul, hanem letapad és leég.
Tálaljuk frissen, forrón azonnal.

Különleges chili paprikákért katt: http://www.neveldfel.hu/

További receptekért, felhasználási tippekért katt: https://chilitermesztes.hu/