A legismertebb chilis étel a világon, és rengeteg féleképpen elkészíthető, szinte mindenütt máshogyan csinálják. Valaki kávé, fahéjjal bolondítja, valaki inkább a zöldséges vonalon bolondítja meg. Mindenesetre ebben a receptben, egy egyszerűen elkészíthető, és ismertebb alapanyagokból álló isteni chilis bab készíthető, még fel nem használt chili paprikáinkból.

Chilli-Con-Carne2

2 db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 db chili /Jalapeno-ból, a Habanero-ig, attól függ, ki mennyire csípősen szereti/
1 db piros kaliforniai paprika
1 db zöld kaliforniai paprika
8 ek olívaolaj
250 g darált marhahús
250 g darált sertéshús
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
római kömény ízlés szerint
oregánó ízlés szerint
fahéj ízlés szerint
50 dkg vörösbab /konzerv/
60 dkg sűrített paradicsom
140 g csemegekukorica

chilli-con-carne-76985-1

  1. A zöldségeket előkészítjük, aprítjuk.
  2. A multifunkcionális főzőkészüléket 160 fokosra állítjuk, és 4 evőkanál olívaolajat hevítünk benne. Az összekevert darált húsokat megpirítjuk, majd félretesszük.
  3. A fennmaradó 4 evőkanál olívaolajon megpirítjuk a hagymákat és a paprikát, majd fűszerezzük.
  4. Hozzáadjuk a vörös babot, a sűrített paradicsomot, a kukoricát, a chilit és végül a megpirított húsokat, majd jól összeforgatjuk.
    {Amennyiben friss babból szeretnénk csinálni, akkor előző este be kell áztatni, és maga a főzési folyamat előtt kuktában meg kell főzni.}
  5. A sütési/főzési időt 30-35 percre állítjuk, és ha lejárt a program, tejföllel tálaljuk.

 

 

Nézzen szét oldalunkon a hatalmas chili termesztői készlet választékok között, és találja meg a kedvencét: http://www.neveldfel.hu
Vagy ezen az oldalon, ami a chili termesztési trükkökről, felhasználásról, gondozásról, vagy a hétről hétre bővülő chilis receptekről szól.