Jalapeno-Poppers-58a727e85f9b58a3c955b1ab

Régóta nagy kedvenc, mert egyszerű elkészíteni, és isteni finom. Igazi bárkaja, amit pár legurított sör után, egy izgalmas meccs közben be lehet kapkodni. Rendkívül izgalmas íze van, és kellően csíp ahhoz hogy még pár kriglivel le tudjuk fojtani. Remek ötlet baráti összejövetelekre, közös meccsnézésekre, vagy csak simán magunknak.

Hozzávalók:

8 db jalapeño
125 g krémsajt
5 dkg cheddar sajt (vörös)
1 kk. bors (frissen őrölt)
1 kávéskanál só
3 db tojás
15 dkg finomliszt
20 dkg zsemlemorzsa
6 dl napraforgóolaj sütéshez

jalapenopoppers3

Elkészítés:

A jalapenokat megmossuk, és éles késsel félbe vágjuk. Kisebb, éles szélű teáskanállal kivájjuk a magokat és a fehér részeket. A magokat kiszáríthatjuk, és később felhasználhatjuk.

A cheddart lereszeljük, összekeverjük a krémsajttal, sózzuk, borsozzuk.

A krémet kiskanállal beletöltjük a fél jalapenokba.

A lisztet, a zsemlemorzsát és a felvert tojást egy-egy kistányérba tesszük, és klasszikus módon bepanírozzuk a jalapenokat. 10 percig pihentetjük, majd még egyszer bepanírozzuk, hogy biztosan ne folyjon ki a sajt, és ropogós legyen.

Felforrósítjuk az olajat, és adagonként kb. 4 perc alatt aranybarnára sütjük. Azonnal fogyasztjuk.

Jalapeno-Poppers2

Nézzen szét oldalainkon, és tudjunk meg többet: www.chilitermesztes.hu
vagy rendeljen a Chili Paprika Termesztői Készletekből, vagy a Dísznövény Készletekből: www.neveldfel.hu