Influenzajárvány, csalóka tél, és mindenféle nátha. Ez jellemző ezekre a hónapokra. Tömjük magunkba a vitaminbogyókat, és felvásároljuk az egész gyümölcspultot az áruházakban. De ez a recept, amibe beledobálunk egy két dolgot, és nem csak segít kijönni egy esetleges megfázásból, hanem segít megelőzni, hogy növeljük a papír zsebkendő-részvényeket. Kell bele egy-két ritkább hozzávaló, de megéri, mert nem csak egy erőleves, de nagyon finom is. Bármennyire is tudom, hogy a húslevesnél nincs jobb, ez a nyomába ér.

burgonyakrémleves_main

Hozzávalók:

1 nagy db vöröshagyma (apróra vágva)
1 db chili (zöld, apróra vágva)
4 gerezd fokhagyma
5 cm gyömbér (apróra vágva)
2 db édesburgonya (kockára vágva)
25 dkg shiitake gomba (szárítottat is használhatunk)
1 l zöldség alaplé
só ízlés szerint
borsízlés szerint
4 ek olívaolaj

burgonyakrémleves

Elkészítés:

Tegyük egy fazékba az olívaolajat, a hagymát, a fokhagymát, a chilit és a gyömbért. Főzzük őket közepes hőfokon addig, míg a hagyma meg nem puhul.

Adjuk hozzá az édesburgonyát és a shiitake gombát. Keverjük el jól, majd öntsük fel annyi alaplével, hogy ellepje a hozzávalókat.

Főzzük addig, amíg az édesburgonya meg nem puhul. Kb 15 percig. Sózzuk, borsozzuk, (ha van, akkor adjuk hozzá az ajánlóban említett két marék goji bogyót), majd pépesítsük egy merülő mixer segítségével, míg egy homogén állagú krémlevest nem kapunk.

Nézzen szét oldalainkon, és tudjunk meg többet: www.chilitermesztes.hu
vagy rendeljen a Chili Paprika Termesztői Készletekből, vagy a Dísznövény Készletekből: www.neveldfel.hu