Mai cikkben olyan szósszal jelentkezünk, amely mind érdekes, csípős, és garantáltan feldobja az ételeket, valamint könnyen, és gyorsan el lehet készíteni, tárolni, és persze megenni. Aki szereti a csípőset, és unja a monoton étrendeket, ezeket felhasználva, kicsit megbolondíthatja azokat, és kipróbálhatja termését ún. élesben, hogy funkcionál a konyhaasztalnál.
sweet-chili-sauce5-1024x655

Receptünk egy édes chili szósz, más néven Thai szósz, ezt lehet mindenfajta chili paprikákból elkészíteni, de érdemes az elején Jalapeno erősségűvel, majd haladva feljebb, hogy ki-ki megtalálja az ízléséhez a legmegfelelőbbet.

Hozzávalók:

6 db chili (közepesen csípős)
3 gerezd fokhagyma
120 g cukor
20 g gyömbér
4 evőkanál fehérborecet
1 kávéskanál étkezési keményítő
300 ml víz

SONY DSC

Elkészítése:

A chilit maggal együtt, a fokhagymát, a gyömbért nagyon apróra daraboljuk.

A cukrot egy kis vízzel belocsolva hagyjuk felolvadni, hozzáadjuk a chilit és a fokhagymát, és hagyjuk kb 5-8 percig rotyogni.

Lehűlés után mehet bele a víz és gyömbér, felfőzzük, beletesszük az ecetet és a étkezési keményítőt, amit egy pici vízzel elkeverünk.

3-5 percig rotyogtatjuk, és mehet az üvegbe.

Nézzen szét oldalainkon, és tudjunk meg többet: www.chilitermesztes.hu
vagy rendeljen a Chili Paprika Termesztői Készletekből, vagy a Dísznövény Készletekből: www.neveldfel.hu