Ez a recept némileg összetettebb, viszont annál finomabb, és pikánsabb, aki tesztelgeti a saját chili szószát, annak ez a tuti bevált recept akár egész jó támpontot adhat. Sült húsokhoz, és BBQ partikra kísérletezőnek tökéletes.
Hozzávalók:
4 db chili (szárított)
1 közepes db vöröshagyma
4 közepes db paradicsom
4 gerezd fokhagyma
3 ek napraforgó olaj
0.5 csokor petrezselyem
só, bors, fahéj, ízlés szerint
1 evőkanál cukor
3 csepp balzsamecet
Elkészítés:
A chiliket félbevágjuk, a magokat kiszórjuk, és paprikákat forró vízbe áztatjuk legalább egy órára.
Közben a paradicsomok héját lehúzzuk. Ezt elég egyszerűen elérhetjük: lobogó vízbe dobjuk a paradicsomokat, körülbelül, 10-ig számolunk, hideg vízbe dobjuk, és egy éles késsel már le is húzható a héja.
A hámozott paradicsomokat, a hagymát, a fokhagymát, és a chiliket robotgépben pürésítjük.
Az olajat felhevítjük, erre ráöntjük a chili szószt, ízlés szerint fűszerezzük, és jól összefőzzük.
Üvegbe töltjük, és hűtőben tároljuk.
Nézzen szét oldalainkon, és tudjunk meg többet: www.chilitermesztes.hu
vagy rendeljen a Chili Paprika Termesztői Készletekből, vagy a Dísznövény Készletekből: www.neveldfel.hu