Ezt a fűszerkeveréket mind az észak-afrikai és a közel-keleti konyha egyaránt használja. Lehet az erősségét lágyítani plusz hozzáadott olívaolajjal, vízzel, paradicsomlével, vagy mint jelen esetben tettem, sült kápia paprikával és olajban eltett aszalt paradicsommal. A füstölt paprika még egy csavart ad ennek az aromás fűszernek.

harissa

Hozzávalók:

2 db chili (nagy, magok nélkül)
3 gerezd fokhagyma
0.5 kávéskanál só
1 teáskanál koriandermag (őrölt)
1 teáskanál római kömény (őrölt)
1 teáskanál füstölt pirospaprika
2 ek olívaolaj
——————————————-
+ (Enyhítéshez)
1 közepes db kápia paprika
3 db szárított paradicsom

harissa (1)

Elkészítés:

A chilikből kiszedjük a magházat, magokat, de aki nagyon csípősen szereti, benne hagyhatja. Teflon serpenyőben egy kicsit megpirítjuk, hogy kapjon egy kis füstös ízt.

A koriandert és a római köményt is megpirítjuk a serpenyőben.

Megtisztítjuk a fokhagymagerezdeket, és a pirított chilivel, a fűszerekkel és a sóval együtt késes aprítóban pürésítjük.

+

A kápia paprikát a chilihez hasonlóan megpirítjuk, és az aszalt paradicsommal együtt az előző keverékkel összemixeljük.

Ha a tetejére még olajat teszünk, hetekig eltartható. Praktikus azért hűtőben tartani.

Nézzen szét oldalainkon, és tudjunk meg többet: www.chilitermesztes.hu
vagy rendeljen a Chili Paprika Termesztői Készletekből, vagy a Dísznövény Készletekből: www.neveldfel.hu