Akik szeretik a halat, azoknak ez a recept igencsak kapóra fog jönni. Nem csak halas étel, de fűszeres, és pikáns is. Elkészítéséhez csupán pár dolog szükséges, és köretnek igazából bármi jó hozzá. Eddig hiányzott ez a fajta hús a receptek közül, de igyekeztünk, és igyekszünk ezt pótolni.
paradicsomos hal2

Hozzávalók:

50 dkg tőkehalfilé (4 szelet)
300 g konzerv paradicsom
1 nagy db vöröshagyma
chili ízlés szerint (friss vagy szárított pehely)
fekete bors ízlés szerint
só ízlés szerint
ételízesítő ízlés szerint
1 teáskanál provence-i fűszerkeverék (szárított)
2 teáskanál barna cukor
300 g fehérbab (konzerv)
1 marék friss bazsalikom
3 ek olívaolaj

paradicsomos_hal1

Elkészítés:

A halfiléket mindkét oldalán sóval, borssal olívaolajon meggrillezzük egy serpenyőben.
A vöröshagyma egyik felét félkarikára vágjuk, és a halakkal együtt kicsit azt is grillezzük.
A bab és a bazsalikom kivételével, a többi hozzávalót egy turmixgépben összeturmixoljuk.
Majd nyakon öntjük a halat vele, hozzáadjuk a babot is és kissé összeforraljuk.
A tetejét megszórjuk friss bazsalikommal és még egy kis provence-i fűszerkeverékkel.

paradicsomos hal3

 

További receptek a chilis ételekről, valamint leírások a chili paprika fajtákról, és azok termesztéséről a http://www.chilitermesztes.hu oldalon.
Termesztői készletek a chili paprika fajtákból, és a különleges növényekből az alábbi linken elérhetőek: http://www.neveldfel.hu