Igazi tavaszváró étel, amit nagyon könnyű elkészíteni. Tésztaimádóknak a kedvence. Elkészíthetjük, egy könnyű ebédnek, vagy egy korai vacsorának. Nem csak laktató, hanem finom is. Eltehetjük a hűtőbe is, ha sok készülne belőle, így tehát, nem csak finom, praktikus is.pesto-calabrese-980x400.jpg

Hozzádvalók:

1 db piros kaliforniai paprika (nagyobb, vagy két kisebb )
1 kis fej vöröshagyma
1 db chili (paprika)
5 ek olívaolaj
8 dkg ricotta
2 kk. Cayenne bors
5 dkg parmezán sajt (reszelt )
25 dkg penne
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

 

pesto-calabrese2.jpg

Elkészítés:

A tésztát al dentére főzzük.
A kaliforniai paprikát és a hagymát kisebb darabokra vágjuk, majd leturmixoljuk (nem feltétlenül szükséges).
Belekeverjük az olívaolajat, a ricottát és a parmezánt.
Fűszerezzük, és összekeverjük.
A tésztára öntjük, és serpenyőben pár perc alatt összemelegítjük.
Parmezánnal megszórva tálaljuk.

További receptek a chilis ételekről, valamint leírások a chili paprika fajtákról, és azok termesztéséről a www.chilitermesztes.hu oldalon.
Termesztői készletek a chili paprika fajtákból, és a különleges növényekből az alábbi linken elérhetőek: www.neveldfel.hu