Medvehagymával, tavasszal találkozhatunk a legfrissebb állapotában, ugyanakkor ki kell, hangsúlyozzuk, hogy könnyen összekeverhető külsőleg egy mérgező növénnyel, a gyöngyvirág levelével, ezért különösen figyeljünk oda, ha magunk indulnánk neki a szedésének. Illatozzuk meg jó alaposan, a medvehagymának különleges, fokhagyma illata van, míg a hasonmásának, ami mérgező az emberi szervezet számára, semmilyen jellegzetes illata sincs.
Hozzávalók:
10 dkg medvehagyma
1 dkg fenyőmag
5 dkg grana padano (reszelve)à parmezánhoz hasonló zsíros sajt, különleges érleléssel készül
2 db chili
só ízlés szerint
négyszínű bors ízlés szerint
0.7 dl olívaolaj (extra szűz, amennyit felvesz)
Elkészítés:
Egy száraz serpenyőben megpirítjuk kissé a fenyőmagot. Bedobjuk az aprítógépbe.
A chilikből eltávolítjuk a magokat, és az ereket. Szintén berakjuk az aprítógépbe.
A medvehagymát megmossuk, megszárítjuk, és az aprítógépbe tesszük. Ledaráljuk őket.
Belerakjuk a reszelt sajtot, megsózzuk, megborsozzuk ízlés szerint, és hozzáöntünk annyi olívaolajat, amennyit felvesz, összemixeljük.
Egy kis üvegbe tesszük, a tetejére is önthetünk egy kis olívaolajat, hogy lezárja, majd lefedjük, és hűtőszekrényben tárolhatjuk, vagy felhasználjuk tetszés szerint.
További receptek a chilis ételekről, valamint leírások a chili paprika fajtákról, és azok termesztéséről a www.chilitermesztes.hu oldalon.
Termesztői készletek a chili paprika fajtákból, és a különleges növényekből az alábbi linken elérhetőek: www.neveldfel.hu