A chili rajongók körében már mindenki hallott a Carolina Reaper nevű chili paprikáról, amely egyeduralkodója a termesztők által valaha nevelt legerősebb chili paprikáknak.

A Carolina Reaper chili paprika (eredeti nevén : HP22B) 2013-ban szerezte meg a guiness világrekordot, mint a világ legerősebb parikája. A trinidad scorpion butch chili paprikától vette át ezt a megtisztelő címet. “Smokin” Ed Currie kisérletezte ki a fajtát kaliforniában, a ghost pepper és a red habanero keresztezésével. 2.200.000 SHU értéket ért el a Scoville skálán. Összehasonlításképpen, az erősebb magyar csípős paprikák 1000-2000 SHU értéket érnek el ugyanezen a skálán.


KATTINTSON A KÉPRE ÉS NÉZZEN SZÉT TERMESZTŐI KÉSZLETEINK KÖZÖTT!

A különlegessége a carolina reaper chili paprikának, hogy az első kóstolásra kellemes gyümölcsös íze van, persze egy-két másodpercen belül olyan mintha izzó láva folyna az ember torkán. Számtalan youtube videó tanulsága alapján senkinek sem ajánljuk, hogy nyersen próbálja meg elfogyasztani.

Amennyiben saját termésünket szeretnénk feldolgozni pl. szósznak, akkor érdemes védőszemüveget és gumikesztyűt használni, hogy semmiképpen se érintkezzen a bőrünkkel a paprika nyers leve.  Ha szeretnénk, hogy ehető legyen a szósz, akkor elég kb. 10% carolina reaper chili paprikát hozzáadni, a többi rész lehet valamilyen más, nem ennyire brutális chili paprika, vagy akár édes paprika is.