A Trinidad Scorpion Moruga chilimagjai a karibi Trinidad szigetéről származnak, amely Venezuela partjainál fekszik. 24-30 fokos hőmérsékleten a chilimagok tíz-húsz nap alatt kicsíráznak. Az ezt követő, körülbelül 100 napig tartó érési időszak alatt a kis chilimagokból végül chilipalánták lesznek, és az érési folyamat során a zöldtől a narancssárgán át a vörösig terjedő színspektrumon mennek keresztül.


KATTINTSON A KÉPRE ÉS NÉZZEN SZÉT TERMESZTŐI KÉSZLETEINK KÖZÖTT!

E chilipalánták gyümölcsei külsejükben különböznek a szokásos chilifajtáktól. A klasszikus hegyes tüske hiányzik, a gyümölcsök lampionszerűek és körülbelül golflabda méretűek. Amikor először beleharapsz, gyümölcsös íz bontakozik ki a szádban, amíg hirtelen a fűszeresség át nem veszi a hatalmat. A Trinidad Scorpion Moruga karibi chilipalánták különösen tüzes kulináris élményt nyújtanak a maguk hőfokával. A chilipalánta elkészítése és fogyasztása különleges óvatosságot igényel.

A kesztyű viselése ugyanolyan tanácsos, mint az egész chilipaprika fogyasztása. A hüvely csak nagyon tapasztalt csípős paprika fogyasztóknak ajánlott, mivel az egyes példányok a kétmillió Scoville-t meghaladó fokot is elérhetik. Wilbar L. Scoville jól ismert skálája a chilipaprikában található kapszaicin mennyiségét méri, amely meghatározza a chiligyümölcs csípősségét. Minél magasabb az érték, annál nagyobb a hő. A kétmillió Scoville-érték nagyjából a kereskedelmi forgalomban kapható bors spray hőfokának felel meg. 2012-ben a Trinidad Scorpion Moruga chilipalánták elnyerték a világ legcsípősebb chilije címet.