Túl sok chili! Annak ellenére, hogy sok barátunk és szomszédunk is termeszt chilit, azt tapasztaltuk, hogy a legtöbben csak egy vagy két kedvenc fajtájukat termesztik, és ezért eléggé örömmel fogadják el az új vagy más chilipaprikákat tartalmazó zacskókat.

KATTINTSON A KÉPRE ÉS NÉZZEN SZÉT TERMESZTŐI KÉSZLETEINK KÖZÖTT!

Ráadásul rájöttünk, hogy az emberek többségének nincs kertje, és ha kapcsolatba tudunk lépni velük, általában örömmel fogadnak bármilyen felesleget. A hajléktalanok számára élelmiszert biztosító szervezetek általában szívesen fogadnak adományokat, bár nyilvánvalóan korlátozzák a csípős chilipaprikák számát amiket felhasználhatnak vagy elfogadhatnak különböző főzésekhez, étkeztetéshez.

Zöldségesek. Érdemes felkeresni kedvenc zöldségesünket, és a fölösleggel kapcsolatban megegyezni vele. Ez különösen jól működik minden olyan növény vagy fajta esetében, amely hajlamos a túltermelésre, mint például a nagyméretű gyümölcsfák és cukkiniültetvények. Egy másik ötlet az, hogy keressünk helyi szakácsokat, akik chilit használnak, és cseréljünk a felesleges hüvelyeket egy-két vacsoráért cserébe.

Ezenkívül eladhatja a feleslegét. Manapság szinte minden városban van valamilyen fajta termelői piac. Minimális díj ellenében a termelők felállíthatnak egy asztalt, és árulhatják terményeiket. Tehát ha van egy fél napod, hogy az asztalodnál dolgozz, általában eladhatod az összes saját termesztésű chili terményedet. Az elsődleges célod ezeken a piacokon az, hogy gazdára találj a feleslegednek, nem pedig az, hogy meggazdagodj. Tartsa az árakat elég alacsonyan, hogy garantáltan üres asztalt hagyj ott, és élvezd azt a tényt, hogy a legtöbb vevő izgatott és lelkes, hogy igazán friss termékeket találjanak jó áron. Ez jó hely a kereskedelemre gyakran egy rakás áruval, de kevés vagy pénz nélkül.


KATTINTSON A KÉPRE ÉS NÉZZEN SZÉT TERMESZTŐI KÉSZLETEINK KÖZÖTT!