Mint minden beltéri vagy kültéri kertben, a chilipaprikát is különféle betegségek és kártevők támadhatják meg. hidroponikus rendszerben lévő növényeket. A betegségek és kártevők közül sok ugyanaz, mint amit az alábbiakban leírtak. “Betegségek és kártevők” című fejezetben leírtak. Három azonban csak a beltéri chilipaprika termesztésére jellemző: gombabetegség, Pythium és nitrofil baktériumok.

KATTINTSON A KÉPRE ÉS NÉZZEN SZÉT TERMESZTŐI KÉSZLETEINK KÖZÖTT!

A pitium egy vízben terjedő gomba, és a recirkulációs hidrokultúrás rendszerek ideális környezetet, amelyben élhet és növekedhet. A növények magas Pythium-szint mellett is képesek túlélni és növekedni. tápoldatban. A gomba azonban korlátozza a gyökereket a vízfelvételben. A levegő hirtelen emelkedése hőmérséklet emelkedése a chilipaprika növényeket hervadásra készteti, mivel nem tudják növelni a vízfelvételét. Sok termelő számára ez az első jele annak, hogy a Pythium aktív a rendszerükben. A leglátványosabb tünete ennek a gombabetegségnek az, hogy a gyökerek barnulni kezdenek, és elveszítik a gyökérzetüket. egészséges fehér megjelenését. A kórokozó terjedésével a gyökerek puhává és pépessé válnak, és a melegebb napszakban a növény hajlamos a hervadásra.

Az első lépés a megelőzés. A tiszta termesztési környezet fenntartása és a bejövő minimálisra csökkenti a gomba bejutásának lehetőségét a rendszerbe. Másodszor, egy jól megtervezett hidroponikus rendszer nem teszi lehetővé a gombaspórák csírázását és növekedését. Számos adalékanyag és kezelések, amelyek célja a patogén organizmusok eltávolítása a hidroponikus rendszerekből.


KATTINTSON A KÉPRE ÉS NÉZZEN SZÉT TERMESZTŐI KÉSZLETEINK KÖZÖTT!