Mint minden beltéri vagy kültéri kertben, a chilipaprikát is különféle betegségek és kártevők támadhatják meg. hidroponikus rendszerben lévő növényeket. A betegségek és kártevők közül sok ugyanaz, mint amit az alábbiakban leírtak. “Betegségek és kártevők” című fejezetben leírtak. Három azonban csak a beltéri chilipaprika termesztésére jellemző: gombabetegség, Pythium és nitrofil baktériumok.

KATTINTSON A KÉPRE ÉS NÉZZEN SZÉT TERMESZTŐI KÉSZLETEINK KÖZÖTT!

A nitrofil baktériumok megtelepedhetnek a hidroponikusan termesztett növények gyökérzónájában. Ezek leggyakrabban a perlithez vagy granulált kőzetgyapothoz hasonló közegben nevelt cserepes növényekben találhatók.
Ezek a baktériumok nitrátionokkal táplálkoznak és ammóniát választanak ki. Különösen kedvelik őket a tározókban lévő hideg, pangó folyadékok. Ha megtelepednek, akkor a nitrát szintje, a nitrát formája formája, amelyet a chilipaprika használ, a tápanyagban nagyon gyorsan lecsökken. Ez a növekedés csökkenését eredményezi. és a chilipaprika leveleinek gyors sárgulásához vezet. A sárgulás továbbterjed, és az egész növényt érinti, és végül a növény elhalásához (elhalásához) vezet.

Az első tünet gyakran a lombozat sárgulása, de ezt kísérheti a következők is kellemetlen ammóniaszag kialakulása a tározóból és a gyökérzónából. Ellenőrző intézkedések a cserepek alapos, tiszta vízzel történő átmosása és hidrogén-peroxiddal történő lemosása. Egy másik óvintézkedés az is, hogy a tartályok ne legyenek túl mélyen. Csak annyi folyadékot tartalmazzanak, amennyi a növény huszonnégy óra alatt felszívja. Tartsuk a helyiséget melegen és a páratartalmat alacsonyan.

Bármely betegség vagy kártevő esetében a legjobb megközelítés a járvány megfékezése, mielőtt az nagy méreteket ölt. Ha a egy növényen baktériumos vagy vírusos betegség tünetei jelentkeznek, azt a növényt gyorsan karanténba kell helyezni. Lehet, hogy fájdalmasnak tűnhet, hogy a növény új termőterületre való áthelyezéséhez szükséges lépéseken kelljen keresztülmenni, de valószínűleg sok bosszúságtól kíméli meg Önt, ha meg tudja akadályozni az egész termés megfertőződését.


KATTINTSON A KÉPRE ÉS NÉZZEN SZÉT TERMESZTŐI KÉSZLETEINK KÖZÖTT!